22 Şubat 2009 Pazar

Sevgili Birsen'in ilk Pastaları...

Dün gelen bir maili sizlerle paylaşmak istiyorum. Sevgili Birsen, Aralık ayı içinde beni aradığında Prag'da yaşadığını, Ocak ayında İstanbul'a geleceğini, blogu takip ettiğini ve bu konularla ilgili eğitim almak istediğini söyledi. Ocak ayında 3 gün boyunca Şeker Pasta eğitimlerine katıldı. Son derece keyifli geçen 3 günün sonunda Şeker hamurlu pasta yapımı ve modelleme üzerine aldığı bilgilerle Prag'a dönen Birsen'den dün gelen mail beni çok mutlu etti. İşte bu gördüğünüz pastalar sevgili Birsen'in ilk denemeleri... Oldukça başarılı görünen pastaların lezzeti de fazlasıyla beğenilmiş... Sevgili Birsen'i emeğinden ve azminden dolayı tebrik ediyor 'Ellerine Sağlık' diyorum :) İstanbul'a geldiğinde umarım bana da uğramayı ihmal etmezsin!..

16 Şubat 2009 Pazartesi

Şeker Pasta Atölye Eğitimleri Hakkında


Şeker Hamurlu Pasta Yapım Kursu



  • Şeker hamuru kaplamaya uygun pandispanya yapımı,
  • Pandispanyanın katlandırılması, seviyelendirilmesi,
  • Uygun kremanın hazırlanması,
  • Pandispanyanın sıvanıp kaplamaya hazırlanması,
  • Şeker hamurunun renklendirilmesi,
  • Hazırlanan pastanın şeker hamuru ile kaplanması,
  • Çiçek motifleri veya hediye paketi şeklinde modellenmesi.
Kurs 1 günlük 10:00-16:00 saatleri arasında yapılmaktadır.



Şeker Hamuru Modelleme Kursu


  • Strafor üzerine şeker hamuru kaplanarak maket pasta hazırlanması,
  • Obje modelleme, hayvan modelleme, insan modelleme, çizgi film kahramanları modelleme ve gül yapımı,
  • Yapılan modellerin maket pasta üzerine yerleştirilmesi.
Kurs 1 günlük 10:00-16:00 saatleri arasında yapılmaktadır.


Kurabiye Süsleme Kursu


  • Kalıp kurabiye yapımı (2 ayrı tarif),
  • Kurabiyelerin şeker hamuru ile modellenip süslenmesi,
  • Vitray kurabiye yapımı,
  • Royal icing krema yapımı ve kurabiye üzerine süsleme tekniklerinin çalışılması,
  • Modellenen kurabiyelerin hediye paketi şeklinde paketlenmesi.
Kurs 1 günlük 10:00-16:00 saatleri arasında yapılmaktadır.

Daha detaylı bilgi almak için benimle irtibata geçebilirsiniz...